A teljes megjelenéshez ajánlott böngészők: Chrome, Firefox, Edge
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
megtekintés összesen
látogató online
  • Főoldal / 
  • Beiskolázás / 
  • 9. évfolyam / 
  • Gimnázium, KatonaSuli program

Általános gimnáziumi képzés - KatonaSuli program

Képzési idő: 4 év - Intézményi azonosító: 6001

Már elhatároztad, hogy katona vagy rendőr leszel? Mindent megtanulhatsz a modern hadviselésről és a haditechnikai eszközök jellemzőiről! Képes leszel koordináták segítségével tájékozódni ismeretlen helyeken, elsajátítod a katonai túlélés alapjait, a víztisztítás és tűzgyújtás módszereit, a rejtőzködés szabályait, és a legfontosabbat: hogyan segíthetsz bajba jutott embertársaidon! Szereted megfigyelni a rendőrök munkáját, velük együtt nyomozol a filmekben? Ha szeretnél valóságosabb képet kapni a rendvédelmi szakterületről, akkor is itt a helyed!

A rendvédelmi fakultációs órák segítenek abban, hogy foglalkozz azokkal a kérdésekkel, amelyek a rendőröket is érintik: Hogyan működik a társadalom? Lehet-e a bűnüldözést módszeresen megtanulni? Mindezekre a kérdésekre is választ kapsz a társadalmi, jogi, kommunikációs ismereteket tanító órákon.

A mindennapos katonai testnevelésórákon edzettebbé válsz, valamint leküzdheted vadonatúj akadálypályánk elemeit! Ráadásul elsajátíthatod az alapvető önvédelmi technikákat is az önvédelem órákon. Nálunk megtanulhatod a lőelmélet alapjait, és a gyakorlatok során jó lövész is válhat belőled!

Ha szeretnél a katonai pályán szakképesítést, akkor célod lehet az MH Altiszti Akadémia (Szentendre), ahol honvédaltiszt-jelöltek iskolarendszerű képzése folyik, továbbá a szerződéses állomány, ahol pedig altisztek és tisztjelöltek egységes alapkiképzése történik. Az érettségi bizonyítvány és az intézményünkben szerzett alapképzés birtokában jelentkezhetsz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára, ahol a tantárgyat felvételi tárgyként fogadják el, hasonlóan az egyetem többi szakához. Tanulmányaid befejezése után hivatásos tisztként kezdheted meg a katonai pályafutásod.

Ha szeretnél OKJ-s szakképesítést rendészetből, akkor rendészeti szakközépiskolában tanulhatsz tovább Miskolcon vagy Szegeden. Természetesen bármely más területen is szerezhetsz OKJ-s szakképesítést. Ha jó eredménnyel érettségizel, számos felsőoktatási intézménybe is beadhatod a jelentkezési lapodat, szakirányú továbbtanulás esetén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendvédelmi Karát ajánljuk számodra!

Levelező tagozat
Általános gimnáziumi képzés levelező tagozaton
sulivideo
reklámfilm
e-napló
katonasuli
tehetségpont