A teljes megjelenéshez ajánlott böngészők: Chrome, Firefox, Edge
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
l02

Érettségi után

megtekintés összesen
látogató online
  • Főoldal / 
  • Bemutatkozás / 
  • Középiskolánk / 
  • Köszöntő

Köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük Önt iskolánk honlapján. Itt tájékozódhat az intézményünkben folyó oktató-nevelő munkáról, és a tanévvel kapcsolatos aktualitásokról. A tanulói létszámot tekintve a közepes iskolák sorába tartozunk, ahol közel 400 diák képzése folyik. A humánus, toleráns, barátságos közeg kezdetektől vonzereje intézményünknek. Minden gyermek érték számunkra, ezért vállaljuk a nagyobb kihívást jelentő nevelési feladatokat is. Képesek vagyunk folyamatosan megújulni, követjük a társadalom igényeit és elvárásait. Eredményeink igazolják, hogy az általunk kínált képzések korszerű és piacképes tudást biztosítanak. Olyan közösség vagyunk, ahol a megismerés öröme és az ismeretátadás szépsége mellett érték a tolerancia és az összetartozás. Valljuk, hogy minden gyermek tehetséges valamiben, és a mi feladatunk ezt megkeresni. Ebben segít pedagógusaink felkészültsége, tapasztalata, a nyugodt, családias légkör. Testben és lélekben harmonikus egyéneket szeretnénk nevelni, akik kiegyensúlyozott kapcsolatban állnak önmagukkal és környezetükkel. Kollégáimmal igyekszünk hivatásunkhoz méltóan nyitott, kíváncsi, talpraesett gyerekeket nevelni, akik felelősséget vállalnak önmagukért, embertársaikért, környezetükért, s képesek is képviselni ezeket az értékeket.

Mindennapi munkánk alapelve

"Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélő erejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. (...) A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek meg most már ti is, milyennek mutatja magát nektek. Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk, és őket is a keresők útjára kell vezetnünk."

Rudolf Steiner - polihisztor, filozófus

Kedves Látogató! Amennyiben iskolánk felkeltette érdeklődését, örömmel várjuk szülőként, diákként az intézményben. Jöjjön el, nézzen körül nálunk! Készségesen nyújtunk személyesen is felvilágosítást képzéseinkről és a nálunk folyó munkáról.

Rózsa György

igazgató

sulifilm
sulifilm
Merre tovább?
sulivideo
reklámfilm
e-napló
Honvéd Kadét Program
tehetségpont
Képzéseink a 2019/2020-as tanévben
Képzéseink a 2019/2020-as tanévben