A teljes megjelenéshez ajánlott böngészők: Chrome, Firefox, Edge
  • Főoldal / 
  • Beiskolázás / 
  • 9. évfolyam / 
  • Közlekedésüzemvitel

Közlekedésüzemvitel-ellátó technikus - 5 1041 15 05

Képzési idő: 5 év

A közlekedésüzemvitel-ellátó szakon a vasúti szakmairányra helyezzük a hangsúlyt, de a többi közlekedési alágazat, a közúti, vízi és légi közlekedés eszközeibe és munkájába is betekintést kaphatsz, sőt a 11. évfolyam elvégzése után dönthetsz úgy, hogy inkább ezek valamelyikével szeretnél jobban megismerkedni. Ez jól hangzik, ugye?

Megismerheted az egyes ágazatok járműveit és a közlekedés lebonyolításának módját, üzemvitelét. Képes leszel fuvardíjat, menetdíjat számolni és kiválasztani a fuvarozási feladathoz legmegfelelőbb ágazatot, járművet. A legkorszerűbb számítógépes szoftverekkel útvonal- és járattervezést is végzel majd. A szakmai idegen nyelv elsajátításával nem okoz majd gondot az, hogy angolul vagy akár németül írj meg egy üzleti levelet vagy tölts ki egy fuvarokmányt. A képzés ideje alatt több nagy közlekedési vállalatnál tesztek üzemlátogatást, mellyel még közelebb kerülsz majd választott szakmádhoz.

A vasút mindig jó választás! Felkészítünk arra, hogy jegyvizsgálóként, személypénztárosként, ügyfélszolgálati vagy más vasúti területeken is képes legyél jó munkát végezni. Üzemlátogatásokon vehetsz részt, korszerű informatikai eszközökön gyakorolhatsz és terepasztalunk építésében is szerepet vállalhatsz. Jó tanulmányi átlag esetén ösztöndíjat is kaphatsz a vasúttól! Munkába állás után családoddal együtt akár külföldre is ingyen utazhatsz.

Esetleg messziről jössz? Kollégiumunk az iskola épületének része, így ha kilépsz a tanteremből, már ott is vagy.

Közlekedésüzemvitel-ellátó technikus

Végezetül tekints meg egy rövid videót a képzésről!