SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/011 | 5052 Újszász, Dózsa György út 23.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. jún. 27.


Kovács Nándor Józsefné

  Pro Talento

  A Pro Talento díjat ebben a tanévben iskolánk egyik jeles tanulója, Kovács János kapta.

  Pro Talento

  A Pro Talento díjat minden évben Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tehetséggondozásban kiemelkedő szakmai munkát végző pedagógusai és tanulmányi versenyeken sikereket elérő érettségiző diákjai részére hirdetik meg. A díj gondozása a Szolnoki Tankerületi Központ és a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács kezében van.

  Örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben iskolánk, a Szolnoki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Technikum egyik jeles tanulója kapta meg ezt az elismerést.

  KOVÁCS JÁNOS a Szolnoki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Technikum informatika és távközlés ágazatában szoftverfejlesztő és -tesztelő szakmát tanul.

  Átlag feletti képességei már általános iskolás korában megmutatkoztak: a magas szintű elvont gondolkodás, fejlett anyanyelvi képességek, jó memória, hatékony információfeldolgozási stratégiák. Feladat iránti elkötelezettsége kiemelkedő, kitartás, akaraterő, szorgalom jellemzi. Igazi maximalista, a saját maga elé kitűzött célt a legpontosabban igyekszik teljesíteni. Fontos számára a fejlődés, a lehetőségeihez képest igyekszik gazdagító programokon, gyakorlatokon részt venni. Sokat olvas, különösen érdekli a történelem, a japán nyelv és kultúra. Nagyon fontos számára a tudatos életvitel, az egészséges táplálkozás. Egy ideje rendszeresen sportol, kungfuzik.

  Kiváló iskolai tevékenysége mellett nagyon szereti megmérettetni magát különböző versenyeken. Több alkalommal ért el 1. helyezést a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulójában, az Implom József Megyei Helyesírási Versenyen szintén több alkalommal 2. helyezést ért el. Tavaly bejutott a Kosáry Domokos Országos Történelem Verseny országos döntőjébe, ahol végül a 14. helyen végzett. Az idei tanévben tovább jutott a Nemes Tihamér Nemzetközi Programozási Verseny döntőjébe is, valamint 3. lett a megyei történelem versenyen.

  Ezúton is szeretnénk gratulálni Jánosnak eddig elért sikereiért, és kívánjuk, hogy a jövőben érje el kitűzött céljait és álmait!

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Megyei történelem verseny

  Megyei történelem verseny

  A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett megyei történelem versenyen korcsoportjában 3. helyezést ért el iskolánk 12. D osztályos tanulója, Kovács János.

  2024. jún. 3.


  Kollár Eszter

  Véradás

  Véradás

  A korábbi évekhez hasonlóan, idén is, április 4-én sikeres véradás zajlott az iskolánkban.

  2024. ápr. 5.


  Kovács Nándorné

  Honvéd kadét sportsikerek

  Honvéd kadét sportsikerek

  Január 19-én a Magyar Honvédség Amatőr Küzdősport Bajnokság Kinizsi közelharc kupa és Furkó Kálmán emlékverseny Kelet-magyarországi Területi Döntőjében több mint 35 középiskola (200 fő küzdősportoló) vett részt! A Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum tanulói kimagasló eredményeket értek el: 9 tanuló 7 érem! 4 arany, 2 ezüst, 1 bronz. Folytatás az országos versenyen Szentendrén!

  2024. febr. 9.


  Kovács Nándor


  Partnereink

  SZC logo

  Szolnoki Szakképzési Centrum


  Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum

  5052 Újszász, Dózsa György út 23.

  Telefon: +36 56 439 329

  E-mail: rozsa@szolmusz.hu

  OM azonosító: 203056/011

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000759


  2024Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum